Tarieven

Facturen worden vooraf verstuurd en automatisch geïncasseerd. Dit kan betekenen dat u een factuur krijgt, terwijl uw kind nog niet gestart is. Wel houden wij rekening met de werkelijke uren dat uw kind komt. Bij een zogeheten gebroken maand (uw kind start of stopt halverwege een maand) zal het bedrag dan ook minder zijn. Als u een extra dag afneemt, geldt het uurtarief van €8,50 . Onderstaande tarieven zijn geldig van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

U bent een ouder/verzorger die recht heeft op kinderopvangtoeslag?

Dan betaalt u € 8,50 per uur.

Via de belastingdienst kunt u een proefberekening maken voor het bedrag dat u aan kinderopvangtoeslag kunt krijgen. Kijk op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen. Zo kunt u een berekening maken voor uw maandelijkse kosten. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, dan helpen wij u graag.

Het uurtarief en het aantal uren per maand heeft u nodig om de toeslag via de Belastingdienst te berekenen en aan te vragen. Het betreft hier gemiddelden, berekend op basis van afname van kinderopvang gedurende het gehele kalenderjaar. Indien uw kind een paar maanden gebruik maakt van onze opvang, berekenen wij het daadwerkelijk aantal uur dat uw kind bij ons verblijft. Dit heeft u nodig bij de aanvraag voor kinderopvangtoeslag.

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag?

U heeft recht op kinderopvangtoeslag indien u en uw toeslagenpartner werken, uw toeslagenpartner werkt en u volgt een studie of een inburgeringscursus, u volgt een traject naar werk, u bent een werkende alleenstaande ouder, of u bevindt zich in een situatie van co-ouderschap.

Er is een aantal voorwaarden:

U krijgt kinderopvangtoeslag voor een maximaal aantal uur per maand per kind. De kinderopvangtoeslag wordt berekend over het door de rijksoverheid vastgestelde maximum uurtarief van € 8,46.  Het recht op kinderopvangtoeslag is gekoppeld aan het aantal uren van de partner die het minst werkt. Bij opvang op onze peuteropvang heeft u recht op 140% van de gewerkte uren.

Als u uw baan verliest, heeft u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van veranderingen aan de belastingdienst.

U bent een ouder/verzorger die geen recht heeft op kinderopvangtoeslag?

Als u woonachtig bent in Huizen, heeft u recht op een subsidie van de gemeente. De gemeente bepaalt, middels een tabel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de hoogte van de subsidie. De hoogte verschilt per gezamenlijk inkomen. Bekijk hier de tabel om een indicatie te krijgen van uw subsidie.

Als u woonachtig bent in een andere gemeente, betaalt u €8,50 per uur.