Voor de ouders

Bij peuterschool ’t Startblok houden wij de tarieven graag simpel en overzichtelijk. Kinderen zijn welkom vanaf de dag dat ze 2 jaar oud zijn, voor minimaal 2 dagen per week. Dit bevordert het wenproces van uw kind. Onze peuterschool is open van 08:30 uur tot 13:00 uur.  Luiers en fruit zijn niet inbegrepen. Wij verzorgen de lunch en is inbegrepen bij het uurtarief.  Via de groene knop in de zijbalk kunt u uw kind digitaal inschrijven.

Bereken uw kosten

Inschrijven

Wij hebben 16 plekken beschikbaar per dag en hanteren diverse overeenkomsten. Bij ons kunnen kinderen ingeschreven worden voor minimaal 2 dagen in de week.

Meer Inschrijven >>

Tarieven

U bent een ouder/verzorger die recht heeft op kinderopvangtoeslag?

Dan betaalt u € 9,50 per uur.

Via de belastingdienst kunt u een proefberekening maken…

Meer Tarieven >>

GGD

Wij staan voortdurend onder controle van de GGD. Zij toetsen ons op ons eigen beleid. Regelmatig voeren wij gesprekken en soms komen ze op de groep kijken. De rapporten krijgen wij toegestuurd.

Meer GGD >>

Veelgestelde vragen

We merken dat we vaak dezelfde vragen krijgen. Hieronder de meest gestelde vragen met het bijbehorende antwoord.

In jullie beleid staat dat er minimaal 2 ochtenden afgenomen moeten worden? Is dit een harde voorwaarde?

Hier kunnen we kort over zijn: Ja, dit is een harde voorwaarde. Wij hebben dit beleid ingevoerd nadat we merkten dat kinderen die maar 1 keer per week komen een veel langere wenperiode doormaken. Daarnaast is het voor het kind, de anderen kinderen en ons als leerkracht ook lastiger om een sterke band op te bouwen met kinderen die weinig komen. We merken ook dat de continuïteit van twee keer komen veel beter is voor kinderen.

Mag mijn kind voor hij/zij start een paar een keer een uur komen wennen?

Bij ons is het beleid dat kinderen niet een aantal keer komen kijken voor maar een uur. We zeggen altijd dat kinderen voor zij starten nog even een paar keer langs mogen komen met één van hun ouders, bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen. Kinderen kunnen dan weer even kijken waar ze terecht komen en hoe de sfeer is bij ons. Bij de start verwachten wij dat ouders hun kind even voor 08:30 komen brengen, zodat de nieuweling de eerste keer niet binnenkomt in een drukke bedoening met allemaal kinderen, maar rustig als één van de eersten. Ook bij het einde van de dag zorgen we dat het kind rond 11:30 uur als eerste wordt opgehaald. Kinderen leren zo dat ook hun moeder/vader/oppas komt. Na de eerste ochtend zijn ze vaak ook snel moe van alle nieuwe indrukken. We hebben ervaren dat de meeste kinderen binnen een week of 2/3 echt gewend zijn. De eerste keer sturen we naar de ouder een foto via de app, zodat ouders zien hoe hun kind de dag beleeft.

Waarom moet ik in de zomer ook betalen, mijn kind komt dan toch niet?

Wij sturen maandelijks een factuur, vooraf aan de maand waarop uw kind komt bij ons. Het bedrag op deze factuur is berekend over 12 maanden, zodat u maandelijks hetzelfde factuurbedrag heeft. Dit wijkt alleen af bij een start- en stopmaand. In deze berekening zijn de vakanties en de vrije dagen al weggelaten. U betaalt dus niet voor deze dagen, maar krijgt wel elke maand een factuur.

Hoe worden de kosten berekend?

Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Beide ouders zijn werkzaam, dan hebben ze recht op kinderopvangtoeslag en kunnen dit opvragen bij de belastingdienst.
  • Eén ouder is werkzaam en het gezin staat ingeschreven bij de gemeente Huizen. In dit geval is er vanuit de gemeente Huizen een subsidieregeling. De hoogte van het uurtarief wordt dan berekend volgens de VNG-tabel, naar rato van inkomsten. U dient hiervoor een recente inkomensverklaring aan te vragen bij de belastingdienst, van beide ouders.

Is er een overdracht naar de toekomstige basisschool van mijn kind?

Ja. Wij schrijven, aan het einde van de looptijd, een overdracht. Daarin beschrijven wij hoe wij uw kind hebben leren kennen, welke aanpak voor uw kind geschikt lijkt en hoe uw kind het heeft gehad bij ons. Wij zorgen er zelf voor dat dit formulier bij de betreffende leerkracht terecht komt. Uiteraard alleen met een handtekening van u als ouder.