Vies worden is leuk

Afgelopen week hebben we de regenpakken mogen testen. Het weer zat mee, of tegen, het is maar met hoe je het bekijkt natuurlijk. De kinderen konden in ieder geval in regenpak en laarzen buiten spelen.

Wat we meteen zien en merken is dat de kinderen gewoon gaan. Geen belemmering van niet vies mogen worden of de jou en nattigheid voelen omdat ze goed ingepakt zijn.Heerlijk om te zien. De kinderen veranderen allemaal in een soort Floddertje en ontdekken allerlei nieuwe dingen. Zo fijn voor ze.

Door ons nieuwe beleid zijn er in de praktijk ook dingen veranderd, ook voor ons. Zo lopen we nu via de hoofdingang naar buiten en terg naar binnen. Ook het naar buiten gaan vergt wat meer tijd en energie, gezien het feit dat wij de kinderen zelf de pakken laten aan- en uittrekken. Systematisch hebben we dit aangepakt.

Stap 1, sloffen uit en in de goeie mand doen. Stap 2, jas aan, laarzen meenemen en je krijgt van juf een regenpak in de goeie maat. Stap 3, pak aantrekken, laarzen aandoen. Stap 4, in de gang zitten tot de rest ook klaar is. Dit duurt gelukkig niet zo lang. Zolang we blijven oefenen zal het steeds sneller gaan, Ook wij krijgen er handigheid in. Ook bij binnenkomst is dit het stappenplan, in omgekeerde volgorde uiteraard. En zo zit iedereen weer lekker warm in de klas met de juiste sloffen aan. Lekker droog, warm en een schat aan ervaring rijker.