Even terug van weggeweest

Door omstandigheden ben ik er niet aan toegekomen om de afgelopen weken een blog te schrijven. Dit is de laatste blog van dit schooljaar. De afgelopen periode hebben wij gespeeld over “muziek maken”.  Alle kinderen hebben geleerd over verschillende muziekinstrumenten. We hebben uiteraard muziek gehoord, gemaakt en muziekinstrumenten gemaakt. Ook hebben we veel gezongen en daarbij muziek gemaakt met ons lichaam. Denk aan klappen, stampen, fluiten etc. Geen kind in de klas die niet weet wat de tamboerijn is bijvoorbeeld.

Afgelopen zaterdag hebben we dit thema feestelijk afgesloten met “Muziek op het plein”, met een workshop Muziek op schoot, mogelijkheid tot schminken, spelletjes spelen, muziek maken en weer een instrument maken. We hadden het weer echt mee en er was ook dit jaar weer een grote opkomst.

Volgende week gaan we de laatste week in waarin we veel afscheid nemen van kinderen die in de zomer 4 worden en na de zomer starten op de basisschool. Maar deze week komen er ook veel mensen kijken om te ontdekken of wij een plek zijn voor hun kind. Een drukke week dus nog. Daarna allemaal een welverdiende vakantie!