Mentoren

De afgelopen week stond in het teken van het nieuwe mentorschap. Elk kind wat bij ons op ’t Startblok komt krijgt een mentor toegewezen. Dit is één van de pedagogisch medewerkers. Deze mentor is als het ware de contactpersoon voor kind en ouders en verzorgt (achter de schermen) het hele traject van inschrijving tot uitschrijving. Tussentijds zijn er dan de observatiemomenten. Deze zijn op vaste momenten in de periode dat het kind bij ons komt. Zo observeren we op 3 maanden na de start, op 6 maanden na de start, op 18 maanden na de start en 8 weken voor het vertrek. Op deze manier ontstaat er een goed beeld van de ontwikkeling die het kind heeft doorlopen in de tijd dat het bij ons kwam. De mentor observeert en gaat ook de gesprekken met de ouders aan. Uiteraard is alles in samenspraak met alle pedagogisch medewerkers. Het is prettig als ouders een aanspreekpunt hebben. Daarnaast merken wij ook dat kinderen een bepaalde voorkeur voor één van ons kunnen hebben. Ze voelen zich prettiger bij de een dan bij de ander. Dat mag en kan er allemaal zijn. We hebben er ook voor gekozen om onze eigen expertise te gebruiken bij de mentorverdeling.

Meer informatie over het mentorschap in de kinderopvang vindt u hier.

De kinderen hebben verder een lekker rustig weekje gehad. Verder met de regenbogen, picknicken in de klas en we konden eindelijk weer eens naar buiten.