Kerstsfeer

We komen al in kerstsfeer in de klas. Alle kinderen hebben deze week hun lampion afgemaakt omdat wij afgelopen donderdag onze kerstviering met de lichtjesroute hielden. Het was een geslaagde tocht, hoewel het aan de koude kant was. Alle kinderen die meededen hadden pappa’s, mamma’s, broers en zussen meegenomen en in een lange sliert liepen we met de lampionnen richting plein van de Boni. Eenmaal daar zongen wij een aantal liedjes. “Oh Denneboom”, “Boom versieren”, “Engeltje uit de kerstboom” en “Lichtjes aan”. De kinderen kregen nog een chocolade-kerstman mee naar huis en de broers en zussen mochten een chocolade kerstbal halen. Al met al een simpele, maar hele fijne kerstviering. We hebben overigens bewust gekozen om deze viering niet de laatste week te doen, omdat we uit ervaring weten dat die laatste week, ook voor ouders met broers en zussen op de basisschool altijd hectisch en druk is. De komende week doen we lekker rustig aan.

De kinderen hebben afgelopen week ook gewerkt aan hun kerstboom. Juf Eva heeft zelf groene klei gemaakt en de kinderen mochten hun kerstboom versieren met slingers, balletjes en parelkettinkjes. Ze worden prachtig en we gaan er volgende week mee verder.

Komende week staat ook in het teken van afscheid nemen, want maar liefst 5 kinderen zijn klaar om te starten aan de basisschool. De overdrachten zijn gebracht naar de betreffende leerkrachten en de nodige gesprekken zijn gevoerd. We zullen de kinderen uiteraard gaan missen, maar hebben alle vertrouwen in een goede start in groep 1.