Sinterklaas

Afgelopen week stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas. Ook de peuters zijn er op hun manier al lekker mee bezig. Sommige kinderen kijken (met grote broer of zus mee) naar het Sinterklaasjournaal, kinderen mogen thuis misschien hun schoen zetten en zingen liedjes.

Op ’t Startblok besteden we ook aandacht aan de Sint. Zo mochten de kinderen zelf een boot, Sint of Piet knutselen, deden we al Pietengym en hebben we onze schoen gezet, waar Piet gelukkig al wat in had gedaan. Wij kiezen er bewust voor om Sinterklaas niet langs te laten komen. Dit doen we omdat het deze periode snel gebeurt dat kinderen overprikkeld raken, dat het vaak teveel wordt (Sint op het werk van mamma, Sint op het werk van pappa, Sint in het dorp, Sint in een ander dorp etc.). De spanning is vaak te veel en het kost met name jonge kinderen erg veel energie.

Tijdens de gym hebben we deze week Pietengym gedaan. We oefenden met balanceren, pakjes in de schoorsteen doen en van dak naar dak springen. Bij Pietengym hoort natuurlijk ook het uit- en aantrekken van sokken en schoenen. Wij nemen daar uitgebreid de tijd voor, zodat kinderen de mogelijkheid krijgen te oefenen met deze vaardigheden. We zien veel dat kinderen nog moeite hebben met het zelf doen. Als kinderen in groep 1 beginnen, is het fijn als kinderen dit soort handelingen al kunnen. En de peuterperiode is een mooie tijd om kinderen die oefening te gunnen.